V75 Lördag 10/4 Jägerso

Här kommer en liten genomgång och tips för V75 på Jägersro nu på Lördag. Lycka till!

Avdelning 1: Som vanligt börjar omgången med ett voltstartslopp och just att det är voltstart gör att jag tvekar en aning beträffande loppets givna vinnartips 6 Laradja Vrijthout. Jag har tittat en gång till på belgarens tre starter i Sverige och det är inget snack om att det handlar om en bra häst som kan vara helt överlägsen på lördag, men så är det just det här med voltstart. Jag gillar Marc Elias och tror att han fixar startmomentet och från ledningen blir favoriten sedan med garanti svårslagen. Det finns dock en häst till med i loppet som jag gärna vill strecka. 12 Lucky Truc vet Ni att jag gillar och när nu den här killen kommer att bli helt bortglömd från sitt ”omöjliga” läge så vill i alla fall jag inte kliva av på honom. Jag vill nämna även 8 Moncler Bo som gör sin första start för Ola Samuelsson, som jag vet gillar sitt nyförvärv. Adielsson förstärker i sulkyn, pass på!

Avdelning 2: Ett ruggigt svårt lopp med femton ston på tre volter. Jag har vänt ut och in på loppet en lång stund, men ser fortfarande tio-tolv hästar som kan vinna det här. På lilla systemet här nere fick jag plats med fyra hästar och ger med tvekan vinnartipset till två som skall runda hela gänget från dubbla tillägg, 14 Mellby Harissa och 15 Sharp Dream. Speciellt förtjust är jag i Sharp Dream som åtta år gammal ser lysande ut och verkar vara bättre än någonsin. Mellby Harissa var det mycket snack om inför ett fint lopp på Färjestad under Långfredagen, men den dagen galopperade hon bort sina möjligheter. Det kan tänkas att dom två bara är bäst, men 20 meter före startar från springspår 11 Laleh Pellini och kanske framförallt Kolgjnis fina Kali Smart, dom två måste också med på alla system. Jag vill peka även på 1 Domingoa som med Adielsson ombord är hästen att slå i ledningen. Ruggigt svårt lopp!

Avdelning 3: Sprinterlopp i lägsta divisionen och ganska låg klass på loppet. Jag gillar den där 5 Valeria Wareco som jag tror springer med en växel sparad. Nu hade Valeria tur i spårlottningen och från ett perfekt femtespår skulle det inte alls förvåna mig om hon kan sno åt sig ledningen. Hon får mitt vinnartips. 3 Bravo Sabotage kan också flytta på sig från start och är från sitt perfekta läge garanterad en fin position. Samuelsson har snurr på grejerna för dagen, har siktat på det här loppet och Uhrberg är alltid pålitlig, ett givet streck. Tredje markeringen går till en riktig ”kantboll” (skräll). 10 Black Mission är en ganska fin fyraåring som var inne på Jägersro senast och gick preparé mot väldigt bra hästar (bland annat kanonen Önas Prince). Inga hästar av den kalibern med här, Black Mission kan vinna trots läget. Kom ihåg vem som sade det först…

Avdelning 4: Dryga tre varv och hästar på tre volter. Vinnartipset måste gå till 14 Ganyboy som senast löste en liknande uppgift hur elegant som helst. Ganyboy har ensamt springspår från dubbla tillägg och en häst invändigt som redan är struken. Räkna med snabb start från Ganyboy som kommer att hitta ett bra läge direkt. Lika given på alla kuponger är dock 8 Rotate, som vunnit raka segrar sedan han köptes från Stefan Melander, snacka om fynd. Rotate verkar inte kunna bli trött och med Goop ombord känns han både tidig och given på alla kuponger. Två streck kan räcka långt här, men jag vet att Lövgren är jätteglad för 2 Under Armour som med två lopp i kroppen borde vara nära toppform. Hästen gillar både distansen och läget. 7 Quite Special vann V75 senast i Halmstad medan 13 Panamera var en liten besvikelse senast och kanske tappat lite av sin fina form.

Avdelning 5: Veckan Top 7 är en högklassig Silverdivision. Jag ser fyra-fem hästar som kan vinna det här loppet, men spikar en av dom på det lilla grundsystemet här nere. 9 Farlander Am dummade sig i ett voltlopp senast i Halmstad och galopperade. Efter missödet fick Farlander en rejäl genomkörare och kommer laddad till den här uppgiften. Han gillar den långa distansen och jag tror alltså att han vinner trots tufft motstånd och ett lurigt startspår. 3 Sweetman har varit makalöst fin på slutet, får åter Adielsson ombord och är hästen att slå i ledningen. Givetvis räknas även kanoner som 1 Ubiquarian Face och 2 Staro Leonardo tidigt, båda start ju dessutom från perfekta lägen och kan välja position, medan min vinnare kommer att få göra hela jobbet själv. Skrällen kan heta 11 Apamand, han är bra den där dansken och Pelle Nordström vet hur man sätter dit en vinnare…

Top 7-rank: 9 – 3 – 2 – 1 – 11 – 6 – 10

Avdelning 6: Härlig avslutning på V75-omgången med en fin Bronsdivision mot Guld. Här dyker den fenomenale 10 Oxidizer upp igen men märkligt nog verkar han inte bli favorit. Johan Untersteiners nya stjärna 1 Demon Ima fick nämligen bästa läget och det är klart att en sådan kanon rundar man inte utan vidare. Nu åkte förstås Demon Ima dit rejält senast på Åby och glorian halkade lite på sned. Det handlar för hans del dessutom om debut i Bronsdivisionen och han åker med på lilla grundsystemet mest för säkerhets skull. Vinnartipset går självklart till Oxidizer. Flera hästar kan vinna det här fina loppet. 9 Rackham är en kanon som i årsdebuten inte riktigt orkade hela vägen, fuxen är med garanti förbättrad efter det loppet, 3 Pere Ubu skojar man inte heller med och hade 8 l Duce Boko haft lite större tur i spårlottnngen hade han också räknats tidigt. Il Duce är anmäld med racerbalans på lördag och kan vara skrällen trots läget.

Avdelning 7: Så är vi då framme vid lördagens huvudnummer. 6 Racing Mange eller 7 Cyber Lane. Det är klart att Racing Mange har två fördelar, dels lopp i kroppen (imponerande seger senast på Åby) och dels spår invändigt om värsta konkurrenten. Jag har svårt att tänka mig annat än att Jocke Lövgren svarar ut Cyber Lane från start och eftersom både Jocke och Johan Untersteiner är synnerligen vettiga kuskar lär det inte bli någon ”tokkörning”. Ni har redan förstått att jag tror att Racing Mange vinner det här, men eftersom det kommer att bli ruggigt bra betalt om en tredje häst skull vinna kan man såklart kosta på sig att spekulera. 10 Mellby Free årsdebuterar och Ni vet hur mycket jag gillar den här racermaskinen, hon är underbar. Och vad händer om 5 Night Brodde har vaknat på rätt sida och från sitt fina femtespår snor åt sig ledningen där han trivs bäst…

Grundsystem till lördagens V75-omgång på Jägersro, 96 rader – 48 kronor

Avdelning 1: 6 – 12 ( 8 – 4 )
Avdelning 2: 15 – 14 – 12 – 11 ( 1 – 6 )
Avdelning 3: 5 – 3 – 10 ( 6 – 1 )
Avdelning 4: 14 – 8 ( 2 – 7 )
Avdelning 5: 9 Farlander Am, spik! ( 3 – 2 )
Avdelning 6: 10 – 1 ( 8 – 3 )
Avdelning 7: 6 Racing Mange, spik! ( 7 – 5 )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *