V86 04/07 Solvalla/Åby

Ecurie D. fram- och baklänges!

Ecurie D. med i startlistan och bara sju lopp kvar att tippa. Segermaskinen visade i fjol att han inte är ostoppbar men jag har svårt att se någon besegra honom denna gång. Övriga lopp ser inte helt lättlösta ut och det finns fallgropar för favoriterna.

BÄSTA DRAG 1 
6 Selected News (V86-4)

BÄSTA DRAG 2
2 Air Space (V86-3)

PRISVÄRD SKRÄLL
9 Riptide Bay
(V86-2)

V86-1  •  Gardera direkt
5 Wingait Henke
inledde tävlandet med fyra raka innan segersviten bröts. Satt fast med krafter kvar den gången och återkommer nu efter paus. Bra segerchans direkt men bör garderas. Far och son Untersteiner med 1 Black Hill och 2 Precious Lane ska räknas tidigt från fina lägen. 10 Gloster Gladiator har tänt till rejält barfota runt om men är anmäld med skor.

V86-2  •  Löser Blaze detta?
Stolopp där 7 Blaze Kronos är bästa hästen men löser hon uppgiften med tanke på förutsättningarna? 1 Alien Hill är tillräckligt bra att utmana favoriten. Även hon gör första starten efter vila och är inte helt given. 9 Riptide Bay gjorde ett jättelopp som tvåa näst senast. Passas igen! 6 Västerbo Vixen är fartfylld. Gör susen med ny kusk och barfota?

V86-3    Strecka på rejält
Ungdomslopp på Åby med flera startsnabba hästar och risk för körning på många händer hela vägen. Läge att jobba in en storsusare och varför inte 2 Air Space? Perfekt läge, rask ut och dessutom barfota och bike aviserat! 3 Fromming såg fin ut i spets senast och Victor Rosleff jagar taktpinnen. 7 Kadett Brodde gör det mesta rätt utan att få sätta nosen först. Dags nu? 1 Callum N.O. kan överraska och 11 Hitthebar är given på kupongerna.

V86-4 
  Brambling är bra
Fyraåringslopp där Kriteriersegraren 7 Brambling gör comeback. Hade en riktig genombrottssäsong i fjol och Redéns pållar brukar prestera direkt i sina årsdebuter. Jämnt skägg bakom men draget är rejäle 6 Selected News direkt i årsdebuten. Anmäld utan skor men segermogen oavsett. 1 Synergy är intressant. Ny jänkare i Hamres regi med Björn Goop i jollen.
Varning återigen för 4 Fire N’Fury!

V86-5    Fäll Suarez tidigt
9 Suarez
överst i strecklistan och dags att bita ifrån. De raka segrarna togs från ledningen och nu är det bakspår. Åker med på hysterisk formtopp men flera fina motbud vill ha sista ordet. Olof Thorsons duo 1 Five O’Clock och 6 Vasco De Gama ska streckas. 7 Floydside Am kan mycket de dagar han håller ordningen på benen. 12 Barbaresco W.W. är en rolig kantboll om det blir överpace.

V86-6    Ecurie D. vinner!
Dartster F:s lopp med 100 000 till vinnaren och i de flestas spåkulor skymtas 7 Ecurie D. Världsstjärnan behöver ingen närmare presentation och detta är årets första steg att slå sig in bland elithästarna på allvar. 3 Milliondollarrhyme slåss om andrapriset med 8 Milligan’s School.

V86-7    Vad kan Zinko?
Sprinterlopp på Åby med en italiensk racer i Sverigedebut. 5 Zinko Top spårade runt om senast och verkar trivs med spets på korta häcken. 4 Grandfather Bill var positiv i debuten hos Untersteiner och är härdad. 3 Moneykeeper är en ”dark horse”. Har inte levt upp till sin talang ännu. 2 Mr Creation skräller med klaff?

V86-8 
  Stopp för Bitcoin
2640 meter i avslutningen och frågan är vem som ska slå 4 Bitcoind’Arc? Fyraåringen har vunnit med krafter kvar i båda starterna för Timo Nurmos, och är hästen lika bra nu får övriga svårt men det är också tuffare emot.
3 Happy Romeo kan vara en rolig idé. Bra utgångsläge och kan öppna snabbt, farlig i spets eller rygg ledaren. 11 Bridge Jumper hade haft bättre chans att fälla favoriten från framspår men läget ställer till det. Årsdebut! 1 Fuel Burn kan fälla alla med klaff.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *